Her maç 4 eksik
Vakitlerinin çoğunu sağlık merkezinde geçiriyorlar.

Süper Lig’de henüz 8. hafta geride kaldı ama Galatasaray için sakatlıklar şimiden kabusa dönüştü. Florya’da geçen yıl olduğu gibi bu sezon da çoğu futbolcu, vakitlerinin çoğunu sağlık merkezinde geçiriyor.
Sarı-kırmızılı takımda her hafta sakatlar kervanına yeni isimler ekleniyor. İdmanların, maçların hatta düz koşuların ardından teknik ekip can sıkıcı haberlerle sarsılırken, sakatlık geçiren oyuncuların yeşil sahalara dönmesi uzun sürüyor. Asların yokluğunda görev bekleyen yedekler de ihtiyaç duyulan anlarda aynı problemi yaşıyor.
Sarı-kırmızılı ekipte 33 futbolcunun 16’sı, bu sezon ’sakatlık’ kabusu yaşadı. Eski sakatlığının nüksetmesi nedeniyle bıçak altına yatması beklenen kaleci Ufuk Ceylan’la bu sayı 17′ye çıkacak. Trabzonspor maçı öncesi 4 futbolcunun sakatlıkları sürüyor. Almanya’dan dönen Serkan Çalık, kondisyoner yönetiminde çalışmalara yeni başladı. Gökhan Zan, Sabri ve Keita ise önemli maça yetiştirilmeye çalışılıyor.
-TAM KADRO MAÇI YOK-
Cimbom’un Ankaragücü maçı için Başkent deplasmanına 6 eksikle gitmesi, bu sezon Florya’da yaşanan tabloyu çok iyi özetliyor. Galatasaray, ligde ve Avrupa’da oynadığı toplam 16 karşılaşmaya da tam kadro çıkamadı. Genç oyuncu Serkan Çalık, tam 16 aydır sakatlıkla boğuşuyor. ‘Kayıp yıldız’ Linderoth, bu sezon sadece 2 maçta forma giyebildi. Gökhan , Ayhan ve Mehmet Topal 6′şar maçta takımlarını yalnız bıraktı. Emre Güngör 4, Kewell ise 2 mücadelede sakatlığı nedeniyle yer alamadı.
Sarı-kırmızılı takımın bu sezonki sakatlık raporu şöyle:
SÜPER LİG
Gaziantepspor: 3 eksik
Denizlispor: 3 eksik
Kayserispor: 3 eksik
Ankaraspor: 4 eksik
Beşiktaş: 5 eksik
Kasımpaşa: 5 eksik
Eskişehirspor: 3 eksik
Ankaragücü: 6 eksik
UEFA AVRUPA LİGİ
Tobol (D): 4 eksik
Tobol: 2 eksik
Netanya (D): 3 eksik
Netanya: 2 eksik
Tallinn: 4 eksik
Tallinn (D): 5 eksik
Panathinaikos (D): 3 eksik
Sturm Graz: 3 eksik






